"Det viktigste jeg har lært hittil er på alt kan løses, på en eller annen måte"

 

 

Jobben min

Bli bedre kjent med software developer i Kongsberg Defence og Aerospace, Lars Olav Brekke
Lars Olav Brekke

- Hva var drømmejobben da du var liten?
Jeg har alltid vært veldig opptatt av verdensrommet, noe som starta i tidlig alder. Allerede før jeg starta på skolen kunne jeg stolt fortelle navna og rekkefølgen på planetene i solsystemet. Jeg kobla kanskje ikke dette til yrket astronom før jeg ble litt eldre men det har vært en livslang lidenskap fra ung alder.

- Hvordan valgte du yrket ditt?
- Jeg var interessert i å studere ingeniørfag og programmering, og starta derfor på Informatikk og Automatisering som var en fin blanding av informatikkfag og industriell automasjon for å prøve litt forskjellig. Videre gikk jeg Embedded Systems på Master. Da jeg hadde vært eksponert for en del forskjellige retninger visste jeg at det var utvikling jeg ville jobbe med.

- Hva var din første jobb?
Min aller første jobb hadde jeg da jeg var rundt 12-13 år. Da gikk jeg rundt med reklame i området jeg bodde. Min første jobb som var relevant til studiene mine, derimot, var da jeg fikk sommer- og deltidsjobb for bedriften jeg utførte Bacheloroppgaven min for.

- Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
Det varierer, men ofte starter dagen med mailer, og statusmøte i teamet hvor vi diskuterer fremgang og hindre. Her lager vi også prioriteringer for hvilke oppgaver vi skal løse samt koordinering for å nå mål og demoer. Videre består dagen mye av koding og debugging, men også løsning av eventuelle problemer som dukker opp.

- Hvordan tror du din siste sjef/leder ville beskrevet deg?
Jeg tror og håper han ville beskrevet meg som tillitsverdig, omgjengelig og lite høytidelig med god arbeidsmoral.

- Hvilken næringslivsleder i Horten ville du hatt på middag? Hvorfor?
Det måtte vel vært Per-Erik, sjefen for Kongsberg Norcontrol AS for å høre hvordan han har endt opp der han er i dag. Tror man kan lære mye om ting som være fordelaktig i karrieren, som holdninger, ved å prate med noen som har kommet høyt opp og har mye ansvar.

- Hvem er ditt forbilde?
Mitt forbilde foruten min far som var olympisk bryter må være Elon Musk. Jeg tror det er utrolig viktig for verden å ha slike folk som står på for innovasjon, og i så mange retninger samtidig. Det er spesielt gøy å følge med på fremgangen i SpaceX og hvordan han revolusjonerer og gjenoppliver romfart. 

- Har du en hobby?
Jeg har mange hobbyer. Jeg har en spesielt stor interesse for motorsykler, jakt- og fiske, og friluft generelt.

- Hva er viktigste du har lært i arbeidslivet?
Det viktigste jeg har lært hittil er at alt kan løses, på en eller annen måte. Man blir mer selvsikker og lærer at det er alltid en eller flere løsninger på et problem.

- Nevn en bedrift i Horten som du er ekstra imponert over
Jeg er selvsagt imponert over Kongsberg Norcontrol, og alle de dyktige utviklerne, testerne og lederne som står på. Jeg er også imponert over Kongsberg Space Electronics for deres viktige bidrag til romfart.

Kontakt oss

Laura Helene Sletbakk
Business Development Manager

Avdeling Horten: 

Bekkajordet 8A
3189 Horten