"En typisk arbeidsdag er helt ulik dagen før!"

 

 

Jobben min

Product Director i Kongsberg Maritime An-Magritt Tinlund Ryste
An-Magritt Tinlund Ryste

- Hva var drømmejobben da du var liten?
Da jeg var liten drømte jeg om å bli arkitekt. Det å få lov til å skape noe som både er estetisk og funksjonelt interesserte meg.

- Hvordan valgte du yrket ditt?
Jeg vurderte å forfølge barndomsdrømmen, men ønsket om å jobbe med maritim næring ble større. Resultatet ble å gå mot Naval Architecture – altså design og bygging av skip.

- Hva var din første jobb?
Bortsett fra tidlig lørdagsjobb som fotografassistent, begynte jeg rett i Kongsberg Maritime som Maritim Trainee etter endt Siv.ing-grad innen Marin Teknikk.

 - Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
En typisk arbeidsdag er helt ulik dagen før! Det er en god blanding av å jobbe med ulike folk i ulike team, produsere beslutningsunderlag til strategiske endringer, sørge for at utviklingsaktiviteter er «on track», svare på eksterne henvendelser om foredrag og samarbeid, ha tid til en kopp kaffe med kollegaer hvor vi tar opp alt fra jobb til fritid. Generelt er det mye møteaktivitet i ulike fora, noe som gjenspeiler det internasjonale selskapet vi er.

- Hvordan tror du din siste sjef/leder ville beskrevet deg?
Denne er alltid interessant å reflektere over. Jeg tror han vil trekke frem at jeg er engasjert, god til å kommunisere, lite selvhøytidelig. Kanskje er jeg litt for detalj- eller operasjonsorientert når  han ønsker at jeg tar mer sikte på det mer strategiske. Ellers er jeg en person det er lett å prate med.

- Hvilken næringslivsleder i Horten ville du hatt på middag? Hvorfor?
Det kunne vært interessant å ha en samtale med Vegar Kronstad, Daglig leder i Brunstad Christian Church, spesielt med tanke på hvor stor organisasjonen er og hvor store verdier som forvaltes gjennom virksomheten. Mekanismene rundt det å skape engasjement og tilhørighet er interessant å diskutere, samt hvordan verdiene står seg i et stadig mer liberalt og inkluderende samfunn.

- Hvem er ditt forbilde?
Jeg har ikke noe veldig tydelige forbilder, men jeg blir inspirert av ulike kvaliteter hos ulike mennesker, både kjente og ukjente. Jeg oppdager ofte at når jeg har anledning til å bli kjent med mennesker lar jeg meg inspirere av dem. Jeg ønsker å trekke frem Birgit M. Liodden – den energien og drivet hun har er helt eksepsjonell. Hun er et supert forbilde som viser at alt er mulig bare man har troen og jobber hardt for å oppnå det man ønsker – og at det faktisk er mulig å realisere sine drømmer og ha en familie samtidig.

 - Har du en hobby?
For tiden går det mest i oppussing av hus og familieliv – men det jeg liker aller best er å gå i fjellet, gjerne med familien og overnatte i telt, og å bruke hele dagen i båten om sommeren med bading. Følelsen av å sovne i solsteiken på bakre dekk til bølgeskvulp eller å våkne for å lage havregrøt og kaffe på primus på et eller annet fjell er den beste følelsen i verden.

- Hva er viktigste du har lært i arbeidslivet?
Det er tre viktige ting jeg har lært i løpet av arbeidslivet: 1) Å jobbe med meg selv for å gi folk informasjon på et nivå de har forutsetninger for å forstå eller som er relevant for dem. 2) Å prioritere mellom oppgaver og si nei – man rekker ikke alt, så gi litt f* i å prøve å få til alt. 3) Selv om enkelte folk ikke fungerer godt i én setting betyr ikke det at det er noe feil med dem – de har bare feil oppgaver eller feil forventninger.

- Nevn en bedrift i Horten som du er ekstra imponert over
Her er det mange gode kandidater å velge mellom, men jeg ønsker å trekke frem Redningsselskapet. Selv om hovedkontoret er på Lysaker har de distriktskontoret for region sør i Horten. Med tanke på at jeg personlig er opptatt av maritim næring, jobber i det selv og benytter sjøen privat må jeg ta av meg hatten for dem. Se på innsatsen som gjøres hver dag for å hjelpe andre, den kompetansen de innehar, men ikke minst den interessen og nysgjerrigheten ledelsen har vist for å ta i bruk nye teknologiske løsninger for at de skal kunne yte enda bedre tjenester. Dette er helt essensielt når hvert minutt teller.

Kontakt oss

Hilde Risan
Marketing Program Manager

Bekkajordet 8 A
3189 Horten