"Hun ble for meg en alternativ modell for kvinnerollen til det jeg hadde rundt meg, i tillegg var hun raus, generøs og en klok dame"

 

Jobben min

Senior vice president i Kongsberg Digital Tone Merete Hansen

- Hva var drømmejobben da du var liten?
Jeg drømte vel om ulike yrker alt fra bonde og barnehagelærer til jurist…

- Hvordan valgte du yrket ditt?
Min far abonnerte på bransjemagasinet Kampanje. Her fant jeg mye spennende lesestoff og bestemte jeg meg for å studere markedsføring, og som endte med en master i Business/Marketing.

- Hva var din første jobb?
Jeg hadde sommerjobb med å høste gulrøtter i åkeren i Brunlanes. Jeg husker at jeg var støl i lange tider etterpå! Min første ordentlige jobb var som Marketing-coordinator for Jotun Midtøsten i Dubai.

- Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
- Jeg har mye møter med ulike deler av organisasjonen og har derfor en veldig variert arbeidsdag. Møtene kan gjelde økonomi, jus, salg, kommunikasjon, teknologi, strategi, HR, avklaringer av roller og ansvar og oppfølging av ulike aksjoner. Jeg jobber også mye med rapportering og «historiefortelling» både internt og eksternt. Før Corona var det også mye reisevirksomhet, besøk hos kunder, delta på messer og konferanser.

- Hvordan tror du din siste sjef/leder ville beskrevet deg?
Arbeidsom, tydelig, strukturert og hyggelig (håper jeg i hvert fall :)

- Hvilken næringslivsleder i Horten ville du hatt på middag? Hvorfor?
- Jeg jobber så mye med teknologi i hverdagen så ville spist middag men noen som jobber med noe helt annet. Leder for Jobbintro eller andre som gjør en forskjell for mennesker.

- Hvem er ditt forbilde?
Min tante Bente. Hun jobbet fulltid og hadde en yrkeskarriere. Da jeg vokste opp var det tilnærmet ingen yrkesaktive kvinnelige rollemodeller rundt meg. Hun var samboer, ugift mor og etter hvert alene om ansvar for datteren sin. Hun ble for meg en alternativ modell for kvinnerollen til det jeg hadde rundt meg, i tillegg var hun raus, generøs og en klok dame. Dette er verdier jeg tilstreber.

-Har du en hobby?
- Jeg liker å lage mat, trene og lese bøker.

-Hva er viktigste du har lært i arbeidslivet?
- Å stole på magefølelsen og intuisjonen samt å ta utfordringer. Det går som regel bra.

-Nevn en bedrift i Horten som du er ekstra imponert over
GE Vingmed som lager høyteknologisk medisinsk utstyr med amerikanske eiere/business kultur samt Sjømilitære Samfund som ivaretar tradisjoner i en moderne ramme.

Kongsberg Digital

Anne Voith
Marketing & communication manager

Bekkajordet 8
3189 Horten