Ingrid Kristine Lund er ikke i tvil om hva lokalpolitikerne burde satse på.

Jobben min

Ingrid vil se mer kunst
Ingrid Kristine Lund

Ingrid Kristine Lund eier Ingridk Keramikk AS. Hun har svennebrev i keramikerfaget og har verksted og utsalg i Åsgårdstrand. Bedriften er godkjent som lærebedrift i keramikerfaget. For øyeblikket har firmaet to ansatte, og omtrent 1,1 årsverk.

 

Hva er det aller beste med jobben din?

Det beste må være følelsen av at det jeg lager med mine hender blir noe andre vil sette pris på og lage egne opplevelser rundt. Mitt store ønske er at produktene skal være noe kundene vil elske å ta i bruk. Jeg liker også variasjonen mellom det administrative og det kreative, selv om denne balansegangen også er utfordrende i perioder.

 

Bortsett fra din egen, hvilken er din favorittforretning i Horten?

Det er alltid veldig hyggelig å komme til Leo design her i Åsgårdstrand når jeg eller barna trenger noe til hobbyer som søm eller strikking.

 

Hvilken butikk mener du har kommunens fineste utstillingsvinduer?

Fargerike og Holmøy møbler har et spennende utstillingsvindu på Paletten. Her må vi alltid stoppe for en ekstra titt.

 

Hva er det viktigste dere har lært som butikk i koronatida?

At vi er avhengige av den personlige kontakten med kundene, men at den ikke nødvendigvis kun skjer i fysisk butikk. Veldig mye av kontakten jeg har med kunder skjer via sosiale medier, og i koronatida føler jeg vi har blitt enda bedre kjent siden kundene også har benyttet disse plattformene i større grad til å lete etter varer.

 

Er det en butikk vi mangler i Horten, syns du?

Her i Åsgårdstrand er det for øyeblikket lite butikker i gatene. Foruten de fine butikkene vi har på Paletten, er vi alene om å ha faste åpningstider gjennom hele året her i Galleri Smalgangen. Jeg savner flere nisje- og spesialistbutikker her i byen.

 

Hva er det beste argumentet for å handle lokalt?

Vi trenger lokale butikker for å ha levende og attraktive steder å være. Både for lokalbefolkningen og for tilreisende.

 

Hvor flink er du selv til å handle lokalt?

Jeg handler det aller meste lokalt, dette brenner jeg for. Jeg liker også å handle på nett, men velger lokale butikker så lenge det er et alternativ.

 

Hva er det viktigste lokalpolitikerne kan gjøre for din butikk?

Å satse på kunst og kultur i "kunstnerbyen Åsgårdstrand". Tilrettelegge for bruk av byen vår, slik at det blir attraktivt å starte opp her. Opprusting og bevaring av gatemiljøene er også et viktig bidrag til å gjøre det mer attraktivt å rusle gatelangs i Åsgårdstrand. Tilrettelegge for besøkende i Åsgårdstrand med tilgjengelig parkering for ulike fremkomstmidler og ikke minst utbedring av kollektivtrafikken.

 

Hva må politikerne for all del ikke finne på å gjøre, med tanke på lokalbutikker?

Å gjøre det vanskeligere å finne gratis parkering i nedre del av Åsgårdstrand vil være kritisk. Særlig når det ikke er et godt tilbud for kollektivtrafikk. Det blir lett parkeringskaos med de trange gatene.

 

Koronaen har lært oss å holde avstand - hvilke løsninger har dere funnet for å få solgt varene deres under restriksjonene?

I tillegg til nettbutikken har vi brukt facebook og instragram mye mer aktivt for salg enn tidligere. Vi har også hatt digital vernissage siden vi ikke har kunnet gjøre dette med folk i galleriet, hatt livesendinger med kundekveld og forbedret nettbutikken. Nye digitale løsninger for betaling har blitt etablert i kassa og vi har syklet varer hjem til kunder i nærmiljøet. Ellers er det de vanlige restriksjonene i butikken med antallsbegrensninger, bruk av munnbind, hyppig vask av berøringsflater osv.

 

Hvilken butikk i Horten er flinkest til å markedsføre seg, syns du?

Jeg syns MENY Åsgårdstrand har blitt skikkelig gode på å markedsføre seg på facebook. Det de legger ut er både personlig og relevant.

 

Har kommunen vår flere eller færre butikker om fem år, tror du?

Jeg tror og håper det vil komme flere butikker med spennende innhold og konsepter.