Lokal handel er viktig for Helle Hagen. I midlertidig har hun tanker om andre måter vi kan hjelpe Hortens småbutikker.

Jobben min

Helle vil ha flere nisjebutikker
Helle K. Hagen

Siden høsten 1994 har Helle Hagen drevet sitt eget fotostudio i sentrum av Horten. I dag jobber hun alene i firmaet. Størsteparten av oppdragene hun får går ut på å fotografere mennesker ved viktige begivenheter eller markeringer i livet. Enkelte kommer langveisfra for å bli fotografert av henne, men majoriteten av kundene er hortensere.

 

Hva er det aller beste med din jobb?

Å skape og være litt kreativ. Jeg lager jo det aller meste av ferdige produkter her hos meg. Så er det hele pakka med å fotografere, velge ut bilder sammen med kunden og så jobbe det ferdig. Mange vil at jeg rammer inn bildene deres også, før jeg leverer dem ut til kunden, som skal henge dem hjemme på veggen sin. 

 

Bortsett fra din egen, hvilken er din favorittforretning i Horten?

Hortensia, blomsterbutikken ved siden av Alfred Berg i Vestre Braarudgate. Jeg er glad i planter og blomster, og der får jeg gode råd når jeg skal fornye ute i potter og inne i vinduskarmen. Både om hva jeg burde velge og hvordan plantene bør stelles.

 

Hvilken butikk mener du har byens fineste utstillingsvinduer?

Det må være Jentene på Kaffe i Storgata. Den butikken ligger jo midt i smørøyet. Ellers synes jeg de fleste gjør lite ut av utstillingene sine. Her er det forbedringspotensial hos mange.

 

Hva er det viktigste du har lært som butikk i koronatida?

At vi er sårbare og at jeg må trygge de som er redde.

 

Er det en butikk vi mangler i Horten, syns du?

Det er vel flere. Først og fremst jeg savner virkelig en skikkelig veskebutikk. Den typen som selger kofferter og bagger.

 

Hva er det beste argumentet for å handle lokalt?

Å gjøre det enkelt og kortreist for seg selv. I tillegg fører det til at butikkene i Horten forblir solide og lønnsomme.

 

Hvor flink er du selv til å handle lokalt?

Veldig flink! Stort sett får jeg det jeg trenger her i byen min. Det hender jeg handler utenbys, men selv har jeg en del kunder fra andre byer. Vi kan godt tenke på at vi kan dra veksel på hverandre. Jeg hører jo om mange voksne damer fra andre Vestfoldbyer som drar til Horten for å handle klær. Da drar de gjerne til Kjellbotn, Tomine og Cleopatra.

 

Hva er det viktigste lokalpolitikerne kan gjøre for din butikk?

De kan være positive til å bruke en profesjonell portrettfotograf når det skal fotograferes for dokumentasjon, anegallerier og offentlige personer i kommunen. For ettertiden er det viktig at det finnes gode portretter av mennesker som har og har hatt offentlige stillinger i kommunen vår.

 

Hva må politikerne for all del ikke finne på å gjøre, med tanke på lokalbutikker?

Sette strenge regler på skilting, uteservering og åpningstider. 

 

Koronaen har lært oss å holde avstand - hvilke løsninger har dere funnet for å få solgt varene deres under restriksjonene?

Sunn fornuft, timeavtaler, bruk av munnbind på meg selv og håndsprit. Jeg har selvfølgelig også brukt mye Instagram og Facebook for å promotere bedriften min og det jeg tilbyr av tjenester. 

 

Hvilken butikk i Horten er flinkest til å markedsføre seg, syns du?

Ja, det må igjen være Jentene på Kaffe. 

 

Har kommunen vår flere eller færre butikker om fem år, tror du?

Det tør jeg ikke spå om, men jeg ønsker at det blir flere. Og gjerne flere nisjebutikker med kvalitetsvarer. Det gleder meg stort at jeg har fått nye naboer ved studioet mitt det siste året. Nå driver det fire gullsmeder og en smykkedesigner i det gamle Løveloftet som er min nærmeste nabo. I løpet av sommeren 2021 åpner dessuten Janne Kausland en ny interiørbutikk i det samme kvartalet som du finner Helsehuset Horten. Nisjebutikker hele veien. Mer av dette!