Som daglig leder hos Egoista er ikke Ida Harstad i tvil om hva det beste med jobben hennes er. Hun har dessuten en spesiell oppfordring til kundene sine.

Jobben min

Ida har en oppfordring til kundene
Ida Harstad

I mai åpnet en ny pizzarestaurant i Horten sentrum. Det nye spisestedet skiller seg ut, for her oppfordrer de kundene til å være egoistiske. Hos Egoista serverer de nemlig kun egenkomponert pizza, slik at hver gjest kan få akkurat det de ønsker seg. På toppen av dette tar det kun 90 sekunder å steke pizzaen. Som daglig leder kan Ida Harstad bekrefte at flere hortensere setter pris på byens nye tilskudd.

 

- Restauranten har allerede en god kundelojalitet, og det er ingen tvil om at byens innbyggere setter personligere anbefalinger høyt, forteller hun.

 

Ida opplever at livet nede i sentrum fremdeles er litt dempet, sammenlignet med før pandemien. Likevel mener hun det er tydelig at hortenserne synes det er deilig å være sosiale i finværet, nå som det er færre restriksjoner. I dag har de tre årsverk fordelt på seks ansatte, men Egoista er fremdeles tidlig i utviklingsfasen i Horten. Framover håper de å øke bemanningen og vokse som bedrift.


Hva er det aller beste med jobben din?

Det er mye jeg liker med denne jobben, men det beste må være gjestene. Etter lengre tid med minimal sosial kontakt så er det ordentlig gøy å få samhandle med Hortensfolk i alle aldre. Litt ekstra gøy er det også når jeg foreslår brokkoli på pizzaen til de yngre.

 

Bortsett fra din egen, hvilken er din favorittbutikk i Horten kommune?

Med to barn hjemme så er jeg veldig glad vi har Noah's Ark.

 

Hvilken butikk mener du har byens fineste utstillingsvinduer?

Jeg er veldig i tvil, men jeg stopper nok ekstra mye utenfor Cleopatra i Torggården.

 

Hva er det viktigste dere har lært som restaurant i koronatida?

Som restaurant så er det mye å følge opp, i tillegg til stadige forandringer. Både ansatte og gjester som kommer må hele tiden oppdateres på forandringer i retningslinjer eller på måten vi organiserer oss på for å drive trygt.

 

Er det en butikk vi mangler i Horten, syns du?

Jeg ønsker meg noe mer innen velvære, i tillegg til Vita på sjøsiden.

 

Hva er det beste argumentet for å handle lokalt?

Det beste argumentet må vel være å støtte lokalmiljøet for å gjøre Horten som en helhet mer attraktiv for fastboende, besøkende og innflyttere.

 

Hvor flink er du selv til å handle lokalt?

Temmelig flink vil jeg si. Jeg liker å handle i Horten, og får stort sett det jeg trenger her.

 

Hva er det viktigste lokalpolitikerne kan gjøre for din butikk?

Finne en løsning på måkene som har blitt en plage for spisestedene nede i byen. Generelt sett synes jeg samarbeid med næringslivet er viktig for å skape jobber. Utover det så påvirkes vi vel sterkest av å ønske en fasadeendring på senteret, og det hadde vært fint å bruke torvet mer aktivt om sommeren.

 

Hva må politikerne for all del ikke finne på å gjøre, med tanke på lokalbutikker?

Ikke fylle Horten med store kjedebutikker, men heller fokusere på byens små og lokale bedrifter.

 

Hvilken butikk i Horten er flinkest til å markedsføre seg, syns du?

De fleste er god på å bruke sosiale medier, men jeg ser spesielt mye fra Redninga, Sjøsiden og Vektergården.

 

Har kommunen vår flere eller færre butikker om fem år, tror du?

Jeg håper det er en god del flere.