"Jeg har også lært å være mer ydmyk, det er lov å spørre om assistanse og hjelp om man behøver det"

 

 

JOBBEN MIN

Kunderådgiver IT, Kristian Hokland
Kristian Hokland

– Hva var drømmejobben da du var liten?
Tidlig drømte jeg alltid om å være en profesjonell fotballspiller som sikkert de aller fleste unge gutter. Det gikk gradvis over til et ønske om å bli profesjonell utøver av e-Sport da fotballkarrieren viste seg å være kort. Jeg kom meg faktisk til en semi-profesjonell kontrakt, så man kan si deler av drømmen ble realisert!

– Hvordan valgte du yrket ditt?
Med stor interesse for data fra en tidlig alder, ble det veldig naturlig at yrket mitt ble innenfor IT. Produkter fra Microsoft var allerede stor del av hverdagen.

– Hva var din første jobb?
Min første jobb var som lagermedarbeider på Tine Meieriet på Sem. Det var en fysisk krevende og hektisk hverdag - men et veldig bra sted å jobbe.

– Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
En typisk arbeidsdag for meg baserer seg veldig ut fra kundehenvendelser og møteaktivitet både på Teams og ute hos kundene. Som rådgiver innenfor IT kan dette typisk være mye spørsmål rundt produkter vi leverer, eller tilbudsskriving for en totalløsning etter et møte. Dagene er veldig varierte, og byr ofte på mange nye utfordringer. Ingen kunder er like.

– Hvordan tror du din siste sjef/leder ville beskrevet deg?
Jeg tror de ville beskrevet meg som et ordensmenneske og som en omgjengelig person som ikke er redd for nye utfordringer.

– Hvilken næringslivsleder i Horten ville du hatt på middag? Hvorfor?
Det er vanskelig å velge siden det er veldig mange spennende virksomheter i Horten, men må nesten si lederen for Kongsberg Norspace. Jeg hadde nok druknet vedkommende med spørsmål om verdensrommet.

– Hvem er ditt forbilde?
Dette er også vanskelig å svare på, men dersom jeg må velge må det være Cristiano Ronaldo selv om det er en klisjé. Et levende bevis på at rett mentalitet, disiplin og arbeidsmoral får deg dit du ønsker.

– Har du en hobby?
Min hobby er gaming og e-Sport. Det har fungert som en ekstra inntektskilde under studietid, og gitt meg gode opplevelser ved å kunne konkurrere og reise rundt i Skandinavia og Europa.

– Hva er viktigste du har lært i arbeidslivet?
Det viktigste jeg har tatt med meg er orden og kontroll. Uten det hadde ikke mine arbeidsoppgaver blitt løst på en god måte, ei heller det meste på privatlivet. Jeg har også lært å være mer ydmyk, det er lov å spørre om assistanse og hjelp om man behøver det.

– Nevn en bedrift i Horten som du er ekstra imponert over
Kongsberg Norspace, som er en ledende leverandør av elektronisk utstyr og komponenter til satellitter og bæreraketter. Det er vanskelig for meg å ikke velge dem. Vanvittig spennende arbeid de gjør.

Kontakt oss

Øystein Rasmussen
Teamleder Salg

AGS IT-partner
Falsensgate 9
3187 Horten