• «...Jeg er også litt over gjennomsnittet interessert i musikk»


Jobben min

Møt advokat Rino Jørgensen
Rino S. Jørgensen

- Hva var drømmejobben da du var liten?
Det var nok jagerpilot, i den gang en F-16.

- Hvordan valgte du yrket ditt?
Når det ikke ble pilotyrke så ble det advokat - jeg tenkte nok at det var et veldig spennende yrke som var full av fart og dynamikk, noe som det også ofte er. Samtidig har advokatene en veldig viktig oppgave i en rettsstat og er på mange måter en rettsikkerhetsgaranti for at partene i samfunnet kan få fremmet det de opplever som urett ovenfor en objektiv domstol. I tillegg bidrar advokatene veldig ofte for at konflikter finner sin løsning utenfor rettssalen (noe som sjeldent blir pratet så mye om i samfunnsdebatten).

- Hva var din første jobb?
Antakelig å klippe plenen til naboen ... men, den første «skikkelig» jobben var nok avisbud for Gjengangeren og Aftenposten, på sykkel om morgenen.

- Hvordan ser en typisk arbeidsdag ut for deg?
Den er veldig variert, men det blir mye tid på kontoret, i møter og telefoner, skrive artikler, utrede forskjellige rettsspørsmål og naturligvis prosedyre for domstolene.

- Hvordan tror du din siste sjef / leder ville beskrevet deg?
Nå er det over 10 år siden jeg hadde en sjef og mye har nok endret siden den gang, men jeg håper min siste sjef ville fremhevet mine positive sider :-) Jeg vil anta at min faglige styrke og evnen til å finne gode løsninger sammen med klientene ville blitt nevnt.

- Hvilken næringslivsleder i Horten ville du hatt på middag? Hvorfor?
Nå er jeg så heldig at jeg møtt mange av næringslederne i Horten, og det er mange flinke og interessante mennesker blant dem. Men, jeg måte nok valgt mellom Eddy Robertsen i Munio eller Max Jarle Tange i 7Sense, først og fremst fordi de har skapt og utviklet gode produkter i et veldig tøft marked og ikke minst fordi de er fine å være sammen med. Jeg hadde også gjerne tatt en middag med Sølvi Foss, hun har mange gode tanker om næringslivet i Horten.

- Hvem er ditt forbilde?
Tja. det tenker jeg ikke så ofte over, men jeg er nok veldig imponert over mine besteforeldre på morssiden, og hva de fikk til, etter et ganske tøft utgangspunkt.

- Har du en hobby?
Ja, ganske mange egentlig, Jeg er veldig glad i mosjon/natur, og akkurat nå går det vel mest i svømming, sykling og rulleski. Jeg er også litt over gjennomsnittet interessert i musikk.

- Hva er det viktigste du har lært i arbeidslivet?
Det er nok at det er en fordel å være uredd. At man bør ta vare på kollegaene sine og levere godt på de muligheten man får/tar

- Nevn en bedrift i Horten som du er ekstra imponert over
Det mange bedrifter i Horten som man kan bli veldig imponert over. Og siden det er veldig stort forskjell på størrelse og segment for dem, er det ikke lett å fremheve spesielt en av dem. Men, det er vanskelig å ikke bli spesielt imponert over Kongsberg Maritime, spesielt da de tok over Rolls-Royce. Dette er et selskap helt i verdenstoppen innenfor det de driver med, har fryktelig mange flinke ansatte og har levert veldig godt over veldig lang tid.

Kontakt oss

C Andersens gate 11A

3181 Horten